Seznamte se s Kitchen story

Nenapadá mě nikdo, koho bych vám představila radši, než tenhle pár. Marika a Jirka, manželé v kuchyni, spřízněné duše už 13 let. Dva, kteří rozdávají lásku nejen sobě, ale všem kolem. Společně překonávají životní překážky s takovým humorem a lehkostí, až jim někdy sama závidím.

12189228_702502573185178_3480282369662298737_o

Foto: Lucie Fenclová, Taste of place

Jejich souhra se odehrává i v kuchyni. Marika má obrovský smysl pro detail, cit pro design a styling. Jirkova parketa je smysl pro humor, velká fantazie a výborné chuťové pohárky. Pozorovat je při práci je koncert. Ráda je sleduji a ještě radši jsem jejich vrchním ochutnávačem.

Co vás přimělo k tomu, že začnete vařit pro lidi, nejen sobě pro radost?

Vlastně jsme si to nejdřív odzkoušeli na naší rodině a přátelích a jednoho dne jsme sebrali odvahu a šli s kůží na trh 🙂 Rádi vidíme spokojený výraz dobře najedených strávníků, je to pro nás největší odměna.

14018122_1674275892894188_1805280375_n

14055760_1674275902894187_77580268_n

Foto: Everbay Photography

 Vaříte denně, nedochází vám nápady? Kde čerpáte inspiraci?

Inspiraci čerpáme v restauracích, na internetu nebo třeba v kuchařkách. Nápadů máme plno, jen toho času je míň než bychom na vaření potřebovali. Oba pracujeme na plný úvazek a cateringy a psaní blogu je naším velkým společným koníčkem.  

Pečete, vaříte i žijete zdravě. Co když bych na své svatbě chtěla bůček a svíčkovou?

Bůček už jsme na svatbu pekli několikrát, to je Jirkova specialita. Peče ho vždy minimálně 12 hodin na nízkou teplotu ponořený do vepřového sádla, takže se nakonec úplně rozplývá na jazyku.

Ale popravdě jsme zatím nedělali žádný klasický svatební oběd o třech – čtyřech chodech. Vlastně jeden jo, ale to se nepočítá, protože jsme na té svatbě byli všehovšudy čtyři 🙂 Takže na svíčkovou bychom si v tak velkém množství netroufli. Marika ji sice umí skvělou, ale pro velký počet lidí je dost náročné odhadnout ideální dochucení. A pokud si za něčím na 100% nestojíme, neradi se do toho pouštíme.

14055730_1674275912894186_414985182_n

14055707_1674275909560853_1553393438_n

14089459_1674275906227520_586496100_n

Foto: Everbay Photography

Když se snoubenci rozhodují mezi cateringem a restaurací, proč by měli zvolit catering?

Restaurace jako taková má už zaběhlá jídla, která neustále opakuje dokola a spíš nabízí svou klasiku. My se snažíme vyjít snoubencům maximálně vstříc v jejich chutích a přáních. Často nás vyhledávají když chtělí moderní a zdravé jídlo, někdy i bez lepku nebo třeba laktózy. 

14089632_1674275886227522_2145018845_n

14018116_1674275889560855_74127400_n

Foto: Everbay Photography

Byla by pro vás překážkou svatba v přírodě bez zázemí nebo si dokážete i v takových podmínkách poradit?

Svatby v přírodě mají krásnou atmosféru, ale z hlediska cateringu je to výzva, ale vždy se dá najít nějaké řešení. Pokud chtějí snoubenci 4 chodové menu, je to rozhodně větší problém než třeba takový piknik. 

Máte za sebou řadu svateb, na kterou rádi vzpomínáte?

Každá svatba je jedinečná a my jsme měli vždy velké štěstí, že jsme si se snoubenci pokaždé lidsky sedli. Takže to pro nás ve finále není ani moc práce, jako spíš příjemná příležitost, kdy můžeme lidem udělat radost dobrým jídlem.

14030731_1674275896227521_561472057_n

14088963_1674275899560854_1501015208_n

Foto: Everbay Photography

 Jaké menu je podle vás na svatby to dokonalé?

Takové, které dotvoří celkovou atmosféru celého dne. Vždy se držíme zásady čerstvosti a sezónnosti. Pokud jsou kvalitní suroviny, je téměř vyhráno. 

Trendem jsou sweetbary. Co vy a sladké? Může se na vás nevěsta s ženichem obrátit s přípravou dortu?

Dorty jsou náročná disciplína, na kterou si netroufáme. Pokud se jedná o sladké, připravujeme na cateringy spíše menší variace dezertů. Oblíbené jsou mini pavlovy, panna cotty, makronky nebo něco malého ze sezónního ovoce.

096-everbay-wedding-vl-319-dual

068-IMG_3715

Foto: Everbay Photography

 A na závěr… Co byste poradili snoubencům při jejich přípravách na svatbu?

Především udržet chladnou hlavu a co nejvíce se držet prvotní představy a zbytečně si ten krásný den, který uteče neskutečnou rychlostí nekomplikovat.

11847662_10205023770299971_600741129_o-1024x683

Foto: Lucie Fenclová, Taste of place

Děkujeme za rozhovor a přejeme vám, abyste si ten váš společný život uměli pořád tak skvěle kořenit, jako doteď.

…s láskou

ikonky pro blog

www.kitchenstory.cz

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *